Select Page

Elisa Wow Condos / Live Desarrollos

Elisa Wow Condos / Live Desarrollos


Elisa Wow Condos / Live Desarrollos


© César Béjar


© César Béjar


© César Béjar


© César Béjar






+ 20



  • AreaArea of this architecture projectArea: 388.0 m2
  • YearCompletion year of this architecture project Year: 2018
  • PhotographsPhotographs: César Béjar
  • ManufacturersBrands with products used in this architecture project

    Manufacturers:

    ABC, AutoDesk, Cemex, Helvex, IO Mabe, Trimble Navigation

© César Béjar
© César Béjar

Text description provided by the architects. A commercial architectural project with a high level of design and cost-benefit balance, translated into a rational and accessible cost of production, reflected in a sale price below the average offered to the market of the mid-level housing niche.


© César Béjar
© César Béjar

The relationship of the complex with its immediate context is favoured. The green areas are completely extended to the street and to the inhabitants of the area. The volumetry and organization of the communal spaces are sensitive to their climate, user profile, neighbourhood-scale, environment and city scale.


Floor 00
Floor 00

The building involves spaces of circulation, encounter and common amenities as part of the complex that have been specifically designed to foster a sense of community among its inhabitants. The private space is of high quality for its architectural characteristics: an individual scale relationship and intimate proportions. Natural light is captured generously and cross ventilation is incorporated, with the consequent minimum requirement of air conditioning and artificial lighting.


© César Béjar
© César Béjar

The industrial materials in contrast to organic materials from the region retain their local character when mixed together, age with dignity and require minimal maintenance over time. This commercial architectural project comprises added value by offering all the benefits of quality of life offered by high-level design architecture.


© César Béjar
© César Béjar

The project is located in a private residential subdivision, mainly for medium-high level single-family houses. The master plan considers departmental lots of high density within the condominium with access to all its infrastructure, security control and common green areas. The economic impact has been immediate and very positive judging by the increase in the surplus-value of the properties within the residential condominium as a whole and the immediate increase in surplus-value in the multifamily building itself.


Section A - East Facade
Section A – East Facade

The social impact is also clear and has a positive role: a large sector of the middle/upper-middle-class population has had the opportunity to access two-bedroom apartments (ideal for young families, single senior citizens and foreigners, or for rent to students or professionals who temporarily move to Cancun), in conditions of safety and quality of life at a costs and purchase conditions below the average market prices.



Source link

About The Author

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *